Nieuws

cursus-edelsteen-therapie

Cursus Edelsteen therapie is een goede keuze

Edelsteen therapie, zoals eerder vermeld, is een alternatieve geneeswijze waarbij de energieën van edelstenen en kristallen worden gebruikt om het welzijn te bevorderen. Maar is het volgen van een cursus over dit onderwerp de moeite waard? Hieronder gaan we dieper in op de voordelen en overwegingen bij het kiezen van een cursus edelsteen therapie.

Wat is de geschiedenis van Edelstenen?

Edelsteen therapie, ook wel bekend als kristaltherapie, heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. Door de eeuwen heen hebben verschillende culturen over de hele wereld de intrinsieke kracht van edelstenen en kristallen erkend en deze gebruikt voor genezing, bescherming en spirituele doeleinden.

Oude Beschavingen en Edelstenen

De Oude Egyptenaren

De Egyptenaren waren een van de eerste beschavingen die de therapeutische eigenschappen van edelstenen erkenden. Ze gebruikten edelstenen zoals lapis lazuli, turkoois en carneool voor bescherming, gezondheid en onsterfelijkheid. Cleopatra, bijvoorbeeld, droeg vermalen lapis lazuli op haar oogleden als oogschaduw en geloofde in de helende kracht ervan.

De Grieken en Romeinen

In de Griekse en Romeinse oudheid werden edelstenen zowel voor hun schoonheid als voor hun geneeskrachtige eigenschappen gewaardeerd. De naam ‘amethist’ is afgeleid van het Griekse woord ‘amethystos’, wat ‘niet dronken’ betekent, omdat men geloofde dat deze steen bescherming bood tegen dronkenschap.

De Oude Chinese beschaving

In de traditionele Chinese geneeskunde werden edelstenen en kristallen gebruikt in combinatie met acupunctuur en andere geneeswijzen. Jade, bijvoorbeeld, werd beschouwd als een symbool van zuiverheid en sereniteit en werd vaak gebruikt in genezingsrituelen.

Middeleeuwen en Renaissance

Tijdens de middeleeuwen en de renaissance werd de studie van edelstenen en hun eigenschappen serieuzer genomen. Er werden talrijke teksten geschreven over de helende eigenschappen van edelstenen.

Veel koningen en koninginnen droegen kroonjuwelen met specifieke edelstenen om zich te beschermen tegen ziekten en om hun gezondheid te bevorderen.

Hedendaagse Edelsteen Therapie

In de 20e en 21e eeuw heeft edelsteen therapie een heropleving gekend, vooral binnen de New Age-beweging. Tegenwoordig worden edelstenen en kristallen gebruikt in diverse alternatieve geneeswijzen, van meditatie en chakra-balancering tot energetische genezing en aura-reiniging.

De fascinatie voor edelstenen en hun potentieel genezende krachten is zo oud als de mensheid zelf. Hoewel de wetenschappelijke basis van edelsteen therapie nog steeds ter discussie staat, blijft het feit bestaan dat talloze culturen door de geschiedenis heen waarde en betekenis hebben gehecht aan deze prachtige geschenken van de natuur.

De rijke geschiedenis van edelsteen therapie getuigt van de diepgaande connectie tussen mensen en de aarde.

Voordelen van het Volgen van een Cursus

  1. Diepgaande Kennis: Een cursus biedt een grondige en gestructureerde kennis van edelsteen therapie, waarbij u leert over de verschillende soorten stenen, hun eigenschappen en toepassingen.
  2. Praktische Vaardigheden: Naast theoretische kennis biedt een cursus ook praktische vaardigheden. U leert hoe u edelstenen kunt gebruiken voor heling, meditatie en andere therapeutische doeleinden.
  3. Certificering: Na positieve afronding ontvangt u  een certificaat, wat uw geloofwaardigheid en professionaliteit in het veld kan verhogen.
  4. Netwerkmogelijkheden: Door een cursus te volgen, kunt u in contact komen met gelijkgestemden en professionals in het veld, wat kan leiden tot samenwerkingsmogelijkheden of zelfs zakelijke kansen.

Volg deze cursus online bij Holland Academie

Het volgen van een online cursus edelsteen therapie kan zeker voordelig zijn voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de therapeutische eigenschappen van edelstenen en kristallen.

Het biedt zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden die nuttig kunnen zijn voor persoonlijk en professioneel gebruik. Het is echter belangrijk om uw onderzoek te doen en een cursus te kiezen die past bij uw behoeften en verwachtingen.