Nieuws

online-puppy-cursus

Waarom een puppycursus noodzakelijk kan zijn

Stel je hebt net een puppy in huis gehaald en het hele gezin is enthousiast. Maar dit is de eerste keer met een hond in huis en dat kan spannend zijn.

Voor zowel de pup als het gezin is het spannend. Vanaf nu begint het. Opvoeden…en ja, hoe werkt dit dan precies? Want het is belangrijk dat de pup zindelijk wordt, alleen kan zijn en gehoorzaam is.

Een puppycursus kan hierbij helpen. Of dit nu in groepsverband is of online. Het zijn een aantal trucjes die aangeleerd kunnen worden maar u moet wel even weten hoe dit nu werkt. Wat ook belangrijk is dat het hele gezin dezelfde regelmaat aanhoudt voor de pup.

Voordelen van een Puppiecursus

  1. Sociale Vaardigheden: Tijdens de cursus leert de puppy omgaan met andere honden en mensen. Dit bevordert gezond sociaal gedrag en helpt agressie en angst te voorkomen.
  2. Basiscommando’s: Puppy’s leren basiscommando’s zoals zitten, liggen, hier komen en aan de lijn lopen. Het aanleren van deze commando’s op jonge leeftijd maakt het makkelijker voor zowel de hond als de eigenaar.
  3. Gedragsproblemen Voorkomen: Door vroeg te beginnen met training, kunnen ongewenste gedragingen zoals springen, bijten of overmatig blaffen vroegtijdig worden aangepakt.
  4. Versterking van de Band: Het samen trainen versterkt de band tussen de eigenaar en de puppy, wat bijdraagt aan een harmonieuze relatie.
  5. Professionele Begeleiding: Een ervaren instructeur kan specifieke vragen beantwoorden en advies geven over de opvoeding van de hond.

Overwegingen

  1. Tijdsinvestering: Een puppycursus vergt een tijdsinvestering van de eigenaar. Regelmatige trainingssessies en consistentie zijn essentieel voor succes.
  2. Kosten: Er zijn kosten verbonden aan de inschrijving voor een puppycursus. Echter, de voordelen op lange termijn kunnen deze initiële kosten rechtvaardigen.
  3. Kwaliteit van de Cursus: Niet alle puppycursussen zijn gelijk. Het is belangrijk om een cursus te kiezen met goede recensies en een ervaren instructeur.

Puppy cursus online vanuit uw eigen huis

U hoeft niet meer de deur uit te gaan om in de kou en regen de hond op cursus te gaan. Want u kunt dit gewoon vanuit uw eigen omgeving volgen. Met de tips en trucs van Academie Holland komt u al een eind op weg.

Wel is het belangrijk om de hond kennis te laten maken met andere honden, socialiseren dus. Laat zien dat u een goede en betrouwbare alfa bent aan uw puppy en u heeft een vriend voor het leven. Vraag de online puppy cursus vandaag nog aan.